تیم بهتر ، رشد بیشتر
منتور منابع انسانی خوب را چطور بیابیم ؟

چطور می توانیم یک منتور منابع انسانی خوب پیدا کنیم ؟

 

مراجعه کارکنان به مدیران و تیم منابع انسانی یک امر عادی است. آنها به امید حل مشکلات خود به واحد منابع انسانی مراجعه می کنند. اما وقتی مشکلی برای متخصصان و کارشناسان منابع انسانی پیش بیاید به چه کسی مراجعه می کنند ؟ منتور منابع انسانی یک گزینه بسیار مناسب برای رفع مشکلات کارشناسان منابع انسانی است . اما این همه کاری که یک منتور منابع انسانی انجام می دهد ، نیست . در ادامه مطلب بیشتر به این موضوع می پردازیم .

یكی از بزرگترین مزایا برای کارکنان ، داشتن محیطی امن و محرمانه برای بحث در مورد افكار ، احساسات ، سؤالات و آرزوها و مسیر حرفه ای شان است . متخصصان منابع انسانی در ایجاد چنین محیط امن و محرمانه حرفه ای هستند اما خود آنها نیز به عنوان یکی از کارکنان باید به فرد دیگری مراجعه کنند . فردی که خارج از شرکت بوده و بتواند با داشتن زمینه تخصصی مشابه به خوبی به آنها مشاوره داده و آنها را راهنمایی کند.

منتورینگ ابزاری قدرتمند برای همگام شدن با حرفه ای است که به سرعت در حال پیشرفت است. براساس یک مطالعه تحقیقاتی نوامبر 2017 توسط انجمن توسعه استعدادها (ATD) ، بیست و نه درصد از سازمان ها برنامه های رسمی منتورینگ را در دست اجرا دارند و 37 درصد برنامه های غیر رسمی دارند.

 

منتورینگ مدرن :

 

به همان اندازه که تعداد شرکتهایی که برنامه های منتورینگ را در فهرست خدمات مورد نیاز خود قرار می دهند ، دانش و خدمات منتورینگ نیز در حال رشد است تا با نیازهای بازار امروز تطبیق پیدا کند. در 10 سال گذشته به صورتی انعطاف یافته است که با توجه به نیاز شرکت ها می تواند از چند ساعت تا حتی یکسال نیز ارائه گردد.

منتورینگ زمانی بیشتر بوسیله افراد یا شرکت های ایده آل گرا مورد استفاده قرار می گرفت ولی هم اکنون با توجه به تحولات و رشد حرفه ای واحد های منابع انسانی ، منتورینگ بوسیله انواع افراد و شرکت ها مورد استفاده قرار می گیرد. انعطاف در ارائه خدمات منتورینگ جزو ضرورت های محیط های کاری امروز است .

جلسات منتورینگ در پاره ای از موارد به صورت تلفنی و از راه دور نیز قابل ارائه است و شرکت ها دیگر نه برای یک قرارداد با زمان مشخص بلکه برای تعداد ساعاتی که خدمات دریافت کرده اند ، هزینه پرداخت می کنند. هر چند متخصصان هنوز توصیه می کنند که منتور / مراجع به صورت حضوری ملاقات کرده یا از طریق تلفن صحبت کنند، چرا که برای اینکه یک رابطه منتورینگ موثر باشد ، باید گفتگو شکل بگیرد .

 

ویژگی های منتور منابع انسانی :

ویژگی های منتور منابع انسانی

منتورینگ یک رابطه منحصر به فرد بوده و متفاوت از مدیر ، والدین یا دوستان است . بنابراین مهم است که برای شکل گیری این رابطه زمان اختصاص داده شود و هر دو طرف باید به شکل گیری این رابطه و مدت زمان و جدول زمانی که توافق کرده اند متعهد باشند . بنابراین با منتورهایی کار کنید که متعهد به زمان هستند .

از آنجا که خدمات منتورینگ مدرن به صورت ناپیوسته ارائه می گردد ، منتور باید در دسترس باشد و رابطه منتوری با مراجع خود را در اولویت قرار دهد .

برنامه منتورینگ منابع انسانی بدون وجود اهداف مشخص کارکرد مناسبی نخواهد داشت . بنابراین قبل از شروع برنامه و عقد قرارداد از منتور خود بخواهید که اهداف مورد نظر شما را بررسی کرده یا در تدوین آنها به شما کمک کند . قطعا چنین فردی می بایست اشراف کامل به حوزه منابع انسانی داشته باشد .

علاوه بر این ، این اهداف باید واقع بینانه و قابل دستیابی باشند. کوشنسکی می گوید: “به عنوان یک مشتری ، انتظار نداشته باشید که منتور شما همه کارها را خود انجام دهد ” . “منتورها می توانند به شما کمک کنند که در کار فعلی خود موفق تر باشید و برای آینده برنامه ریزی کنید ، اما شما باید راه خود را طی کنید.”

پس منتور شما هم به عنوان مشاور و هم به عنوان آموزش دهنده در کنار شما حاضر می شود تا نه تنها آخرین اطلاعات و رویه ها را در اختیار شما قرار دهد بلکه به شما آموزش دهد که چطور خود این اطلاعات و رویه ها را به خدمت بگیرید .

منتورهایی را انتخاب کنید که در صنعتی که شما مشغول به کار هستید ، کار کرده باشند و بازیگران اصلی آن ، اتمسفر آن ، قوانین آن ، شیوه های مدیریتی و رویه های خاص منابع انسانی آن را می شناسد . من در صنعت های تحقیقات بازار ، دارو و فناوری اطلاعات به خصوص استارت آپ ها کار کرده ام و می دانم که با وجود شباهت ها ، تفاوت های مهمی در نحوه مدیریت منابع انسانی در این صنعت ها وجود دارد .

حتما در دیگر صنعت ها نیز چنین تفاوت هایی به چشم می خورد . بنابراین توصیه می شود که از منتورهایی کمک بگیرید که به عنوان متخصص منابع انسانی خود در صنعت شما کار کرده و آن را می شناسد .

 

روش های جستجوی منتور منابع انسانی :

 

جستجو

 

دو ابزار آنلاین بسیار مفید برای جستجوی منتورهای منابع انسانی وجود دارد . گوگل و لینکداین . از این دو ابزار می توانید برای جستجوی مدیران با سابقه و منتورهای منابع انسانی در صنعت خودتان استفاده کنید . به عنوان متخصص منابع انسانی یکی از مهارت های شما شبکه سازی است . از شبکه خود در خصوص یک مدیر و منتور مجرب منابع انسانی پرس و جو کنید.

این نکته را به یاد داشته باشید که با توجه به بزرگی شرکتی که در آن به عنوان متخصص منابع انسانی مشغول به کار هستید ، می توانید از چند منتور منابع انسانی استفاده کنید . لزومی ندارد که منتوری بیابید که بتواند در تمامی امورات مورد نظر شما یاری رسان باشد ، بلکه می توانید از چند منتور که هر یک در یک زمینه تخصص و مهارت دارند کمک بگیرید .

ارتباط با متخصصان چندگانه HR با تخصصهای مختلف می تواند مفید باشد. روی نقاط قوت منتور ها متمرکز شوید و تعیین کنید که چگونه می توانید از دانش ایشان استفاده کنید. البته این بستگی به بزرگی شرکت و تنوع خدمات مد نظر شما دارد .

جستجوی منتور منابع انسانی لزوما در پی نیاز به او صورت نمی گیرد . این یک فرآیند است که در هر زمان و هر مکان باید انجام شود . در سمینارها ، وبینارها و کارگاه هایی که شرکت می کنید ، در مجلات تخصصی منابع انسانی که می خوانید ، همیشه ممکن است همکاران و مدیران با تجربه منابع انسانی وجود داشته باشند که در زمینه ای که شما کمتر تخصص دارید ، متخصص باشند .

تردید نکنید و با آنها ارتباط برقرار کنید . همان موقع از آنها برای افزایش دانش و تجربه خود بهره ببرید و آنها را به لیست شبکه خود اضافه کنید تا در زمان مقتضی بتوانید از آنها کمک بگیرید .

خود یاری رسان باشید . اینکه دیگران به جستجوی شما باشند می تواند یکی از بهترین ابزارهای جستجوی شما به دنبال دیگران نیز باشد . چگونه ؟ از طریق حس هم نوع دوستی و حسن شهرت . اینها را دست کم نگیرید . شما متخصص منابع انسانی هستید و کمک کردن و کمک گرفتن از جمله پایه ای ترین مهارت های شماست و نه صرفا یک ویژگی اخلاقی .

 

مقاله های مرتبط زیر را نیز می توانید مطالعه نمایید :

منابع :

shrm.org
hrcloud.com

درباره این مطلب دیدگاهی ارسال کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.