تیم بهتر ، رشد بیشتر

تسهیل گری

 

تسهیل گری در زمینه های مختلفی از جمله آموزش ، یادگیری تجربی ، حل اختلافات و مذاکرات استفاده می شود. می توان گفت فرایند کمک به گروه ها یا افراد برای یادگیری ، یافتن راه حل ، یا رسیدن به نتیجه با توافق طرفین است .

تسهیل گری برای افراد یا گروهها به عنوان یک تیم کاری یا شرکای تجاری این فرصت را فراهم می کند تا بدون کنترل یا هیچ نوع دستکاری ، خودشان بیاموزند یا پاسخهای خود را برای مشکلات پیدا کنند . تسهیلگران به مهارت های ارتباطی خوبی از جمله گوش دادن ، سوال کردن و بازخورد خوب دادن نیاز دارند .

هدف این فرآیند ، تیم یا کوفاندرها یا مدیران ، ایجاد اعتماد ، ارتباطات باز ، شفاف سازی نقش ها و مسئولیت های کلیدی و ایجاد اهداف است. یک برنامه توسعه فردی موثر و یک توافقنامه منتورینگ باید بین تسهیلگر و افراد درون تیم ایجاد شود.

تسهیل گری همانقدر که یک مهارت علمی است یک هنر نیز هست. مهارتی است که از طریق تعامل با تیم ها بدست می آید. درک رفتار انسان ها در محیط های کاری از کلیدهای موفقیت در آن است. تیم سالم یک سیستم است ، درست همانطور که یک شرکت یک سیستم است.

در خلا ، ظهور یک تیم خوب به ندرت اتفاق می افتد . مدیران ارشد و تسهیلگر باید ارتباط مستقیم با تیم داشته باشد تا از پیشرفت در جهت رسیدن به هدفشان پشتیبانی کند. تیم های تازه تشکیل شده یا افراد تازه وارد نیاز به نظارت دقیق تری دارند. تسهیلگر و رهبر تیم باید به توانمندی اعضای تیم احترام بگذارند تا آنها بتوانند مسئولیت موفقیت خودشان را به عهده بگیرند.

مقاله زیر اطلاعات بیشتری در خصوص تسهیل گری در اختیار شما قرار می دهد که توصیه می کنم آن را مطالعه نمایید :

تسهیل گری چیست و چطور می تونیم این مهارت را کسب و این نقش رو به تیمهامون اضافه کنیم؟

چه زمانی از تسهیل گر استفاده کنیم ؟
تسهیل گری زمانی موثر است که کوفاندرها یا اعضای تیم در دستیابی به اهداف تیم یا شرکت یا استارت آپ موانعی را می بینند که خود قادر به برداشتن آن موانع نیستند. گاهی اختلافات بین اعضا مانع محسوب می شود و گاهی عدم درک متقابل و گاهی عدم شفافیت و البته دلایل دیگری نیز در ایجاد این موانع وجود دارند. مدیران ارشد و رهبران تیم خود می بایست یک تسهیل گر باشند و تسهیل گری یکی از مهارت های ایشان باشد اما گاهی موانع بر سر راه خود مدیران ارشد قرار می گیرد یا اینکه مدیران نیاز دارند تا از یک تسهیل گر در خارج از شرکت کمک بگیرند.
هدف از تسهیل گری چیست ؟
تسهیل گری ممکن است جهت ریشه یابی و حل اختلافات بین کوفاندرها انجام شود یا اینکه جهت ایجاد اعتماد ، ارتباطات باز ، شفاف سازی نقش ها ، مسئولیت های کلیدی و مرور و ایجاد اهداف در تیم باشد.
نحوه دریافت خدمات تسهیل گری به چه صورت است؟
فرایند تسهیل گری با ایجاد قوانین ، انتظارات ، چارچوب زمانی ، اهداف و معیارهای موفقیت آغاز می شود و مشارکت فعال همه افراد را نیاز دارد. تسهیل گر البته از تکنیک های متفاوتی جهت جلب مشارکت و پیشبرد جلسات استفاده می کند. تسهیل گری عمدتا طی جلسات حضوری با حضور افراد متقاضی تسهیل گری انجام می شود اما در طول فرآیند ممکن است نیاز به جلسات منتورینگ ، تیم سازی یا کوچینگ نیز باشد که پس از بحث و بررسی با مدیران ارشد شرکت و سنجش میزان ضرورت آنها به صورت تلفنی و آنلاین و حضوری قابل انجام هستند.
آیا جهت انجام تسهیل گری قوانین خاصی باید بوسیله افراد راعیت شود؟
بله قطعا همینطور است . توصیه می کنم تا مقاله ای که لینک آن در متن ابتدای این صفحه قرار داده شده است را مطالعه نمایید . در این مقاله در خصوص تعدادی از این قوانین صحبت شده است.