راز ارتباطات موفق بین کوفاندرهای یک استارت آپ :
ارتباطات موفق بین کوفاندرها یعنی صلح بین کوفاندرها . صلح به معنی نبودن تعارض نیست، بلکه توان مدیریت تعارض با استفاده از ابزارها و شیوه های صلح آمیز است . تعارض آخرین چیزی است که بسیاری از ما می خواهیم، ولی اگر شما در حال ایجاد یک کسب و کار جدید هستید، تعارض، خود به خود همراه آن خواهد بود.
در یک استارت آپ که به شکل های مختلف تحت فشار است، تعارض خارج از کنترل می تواند منجر به مرگ استارت آپ و ارتباطات موفق بین کوفاندرها می تواند باعث نجات استارت آپ شود.
یکی از مهمترین دلایلی که باعث مرگ استارت آپ ها می شود این است که کوفاندرها چه در عمل و چه در افکار، با یکدیگر همراه نیستند ، ارتباطات موفق بین کوفاندرها وجود ندارد، با هم بحث می کنند، از یکدیگر فاصله می گیرند و در نهایت تصمیم به جدایی می گیرند.
ساختن یک کسب و کار به تصمیم های بسیاری نیاز دارد که مخالفت با آنها طبیعی است. در واقع در کسب و کارهای موفق به اندازه کافی تعارض وجود دارد تا باعث به چالش کشیدن ایده های قدیمی و نوآوری گردد ولی نه آنقدر زیاد که باعث اختلاف های اساسی در کسب و کار گردد.
به این دلیل است که کیفیت ارتباط بین کوفاندرها یکی از مهمترین پارامترهای موفقیت استارت آپ است.
چرا شرکای قدیمی از یکدیگر جدا می شوند :
احتمالا این عبارت کلیشه ای را شنیده ایم که می گویند ، کو فاندری در یک شرکت مانند ازدواج می ماند. یعنی قراردادی بلند مدت با آثار مثبت و منفی که برخی از آنها قابل پیش بینی هم نیست. بدیهی است که برای ماندگاری بالا و ایجاد سینرژی در این رابطه نیاز به ساختن پایه های محکم بر مبنای اعتماد بین شرکا است.
موسسه گاتمن ادعا می کند که می تواند از طریق مشاهده اینکه همسرها در یک دوره زمانی با یکدیگر چطور تعامل می کنند، تا حد بسیار زیادی از طلاق های زود هنگام آنها پیشگری کند. به طور شگفت انگیزی این به حجم مشاجره و تعارض در بین همسرها مربوط نمی شود بلکه آن چیزی که مهم است، این است که زن و شوهر ها چطور مشاجره می کنند.
در یک رابطه ، همه ما وقتی یک تعارض بد یا یک مشاجره را می بینیم، می توانیم آن را تشخیص می دهیم. هر طرف بدترین ها را از طرف مقابل انتظار دارد و مشکلات اصلی به سرعت در هم می آمیزند تا نتایج مخربی را به بار آورند و موجب حملات افراد به یکدیگر شوند.
هیچیک از طرفین به آرامش طرف دیگر اهمیتی نمی دهد و هر دو احساسات و نیازهای یکدیگر را که در حالت طبیعی مورد توجه قرار می دهند، نادیده می گیرند ، دو طرف پیش دستی کرده و پا را از حد فراتر گذاشته و دیگری را نادان قلمداد می کند.
مطالعات گاتمن نشان می دهد که انتقاد بی جا، اهانت، حالت تدافعی بیش از حد و مانع تراشی که وی آن را 4 سوار کار می نامد، مواردی هستند که می تواند باعث تسریع طلاق شوند.
شگفت انگیز است که شرایط مشابه ازدواج در شراکت های کاری نیز وجود دارد و شاید به همین دلیل است که رابطه شراکت را به ازدواج تشبیه می کنند.
تعارض های خوب :
ممکن است به نظر عجیب بیاید ولی تعارض های خوب وجود دارند و ارتباطات طولانی مدت باعث اثرات خوب می شوند. در تعارض خوب، گفتگوها بر روی مشکلی که در حال حاضر با آن روبرو می شویم متمرکز هستند بدون آنکه بخواهند آنها را بزرگ و عمومی کنند.
طرفین به شکل مثبتی نگرانی های خود را بروز می دهند. طرفین مایل هستند تا به نحوی احساسات حقیقی خود را نشان داده و در یافتن راه حل موثر مشارکت داشته باشند.
برای ساختن یک رابطه سالم کوفاندری، نیاز است تا به ایجاد تعارض های بد خاتمه داده و تعارض های خوب را جایگزین کنیم. به همین سادگی .
آیا تا به حال به این نکته دقت کرده اید که در بعضی از روابط به مرور زمان نگه داشتن تعارض های خوب سخت می شود؟ احساس می کنید که هر چقدر به یک فرد نزدیکتر می شوید ، آغاز یک مشاجره و تعارض بد محتمل تر می شود. ولی گاهی اوقات اوضاع برعکس این است. خوب اجازه دهید در مورد این موضوع بیشتر بحث کنیم :
راز ساختن یک رابطه موفق :
در ساختن روابط موفق رازهایی نهفته است. نه تنها این رازها در مورد ارتباطات موفق بین کوفاندرها صادق است بلکه در مورد هر نوع رابطه دیگری نیز صدق می کند. ارتباطات انسانی نیاز به مراقب دارد. این روابط شاد و موثر باقی نمی مانند مگر آنکه برایش انرژی و وقت صرف کنید.
برای آنکه بتوانید روابط خود را با اعضای تیم، شاد و سالم و موثر نگه دارید باید با کوفاندرها وقت بگذارنید، آن هم به صورت اختصاصی و مفید. اینکه فقط در طول روز در محیط کار در کنار یکدیگر باشید کافی نیست بلکه باید ساعت هایی را به صورت اختصاصی در کنار یکدیگر باشید.
برای آنکه به عنوان کوفاندر بدانید چقدر ارتباطات موفق بین کوفاندرها وجود دارد ، سه هدف را می توانید در نظر بگیرید و یک به یک به آنها بپردازید :
– دوستی : خوش بگذرانید :
به طور معمول ما با شرکای خود در خصوص مسائل کاری و در حیطه زندگی شغلی مان صحبت می کنیم و زندگی فردی مان را به صورت محرمانه نگاه می داریم. ساعاتی را به صورت دوستانه گذراندن، یعنی اینکه ما در حیطه زندگی فردی و شخصی به وقت گذراندن مشغول هستیم، پس باید در همین حیطه به گفتگو بپردازیم.
– کسب و کار : در مورد نگرانی ها ، چالش ها و ترس ها صحبت کنید :
نگرانی ها، چالش ها و ترس ها بخش جدایی ناپذیر کسب و کار هستند. مسئله اینجاست که در مورد آنها تا چه اندازه شفاف و صادق هستیم. این نگرانی هاو ترس ها را چطور منتقل می کنیم.
– روابط فردی : بگویید که چه میزان ناراحت و عصبانی هستید :
چیزی به اسم مشکل کوچک وجود ندارد. چیزهای کوچک انسان را عصبانی و نگران نمی کنند و فکرش را مشغول نمی کنند و برچسب مشکل بر خود نمی زنند. در یک رابطه نیز تنها یک بحث و گفتگو وجود ندارد، بلکه این امری است دائمی. مشکلاتی که کوچک پنداشته می شوند در طول زمان انباشته شده تا جایی که دیگر نمی توان به یک رابطه ادامه داد.
به همین دلیل است که این مرحله بسیار مهم هستند. به همین دلیل است که ما دائما باید از کوفاندرهای خود بپریسم آیا کاری انجام داده ام که باعث عصبانیت یا فشار و تاثیری منفی بر روی شما شده باشد؟ هر چقدر که این امر ناشیانه به نظر برسد ولی باید حتما انجام شود.
گفتگو کردن ارزان نیست :
این معمول است که وقتی با چنین سوالی روبرو می شویم، بگوییم که بله برای مدتی از دست تو عصبانی بودم ولی الان همه چیز مرتب است . این یک واکنش ناخودآگاه برای دوری از تعارض است و فکر می کنیم که همه چیز درست شده است اما اینطور نیست. آن مشکلات کوچک راه بدشگونی برای دوباره ظاهر شدن دارند. بعد از گذشت مدت زمانی، آنها بر روی هم انباشته شده و رابطه شما را در معرض ریسک قرار خواهند داد.
هر چقدر که صحبت کردن در مورد مشکلات آزار دهنده باشد در اولین فرصت ممکن در مورد آنها صحبت کنید. چرا که یکسال یا دو سال پس از این، مشکلات آنقدر در هم تنیده و پیچیده می شوند که نمی دانید در مورد کدام قسمت از آن باید صحبت کنید و در نهایت راه های سختی برای انتخاب کردن خواهید داشت. چرا که ما فراموش نمی کنیم. شاید بتوانیم راهی برای راحتی خودمان پیدا کنیم، اما این به معنی این نیست که ما مشکلات را فراموش می کنیم.
اگر می خواهید یک رابطه را سالم و مفید نگه دارید باید حتی در مورد کوچکترین مشکلات صحبت کنید. هر چند که این شما را نزد دیگران ساده جلوه دهد، اما این کار را انجام دهید. در آن صورت، 5 سال دیگر در موقعیت بسیار بهتری نسبت به امروز خواهید بود.
تعارض ها را شناسایی کنید، آنها را حل کنید و به راه خود ادامه دهید:
- شناسایی و حل تعارض ها را تبدیل به یک عادت کنید، هر چقدر که کسب و کار شما کوچک یا بزرگ باشد و هر چقدر که مشغول باشید.
- نقاط تمایز یکدیگر را شناسایی کنید و اعتماد بسازید . هر چند که در مرحله نخست کوفاندرها بیشترین اعتماد را به یکدیگر پیدا می کنند، اما به مرور باید نقاط تمایز یکدیگر را شناسایی کرده و بین یکدیگر اعتماد آگاهانه ایجاد نمایند.
نهایتا، آنچه که مهم است این است که بهتر است کوفاندرها با یکدیگر باشند تا اینکه از هم جدا باشند. در پایان روز آن چیزی که یک رابطه را ساخته است، باعث ساخته شدن کسب و کار نیز می شود.
اگر یک کوفاندر هستید مطمئن شوید که اوقات مفیدی را با دیگر کوفاندرها می گذرانید . روزهای مشخصی را انتخاب کنید و با یکدیگر صرفا در مورد نگرانی ها و ترس ها و چالش هایی که پیش روی دارید صحبت کنید و هیچگاه این زمان را تغییر ندهید. اگر آنقدر مشکلات بزرگ شده اند که نیاز به تسهیل گر دارید، با یک کوفاندر کوچ که تسهیل گر تیم نیز باشد، تماس بگیرید.
آیا شما رابطه موفقی با کوفاندرهای خود دارید ؟ تجربه خود را به صورت کامنت با ما در میان بگذارید.
دیگر مقاله های در مورد کوفاندر کوچینگ :
– چرا کوچ برای کوفاندرها و بنیانگذاران استارت آپ ها، مفیدتر از مشاوره است؟
– کوفاندر کوچینگ ( Co-Founder Coaching ) چیست ؟