به احتمال زیاد در مورد کوچینگ مدیران اجرایی ( Executive Coaching ) یا کوچینگ زندگی ( Life Coaching ) شنیده اید ، و شاید در خصوص کوفاندر کوچینگ ( Co-founder Coaching ) هم شنیده باشید. که بسیار برای بنیانگذاران استارت آپ ها مفید است .
از بین همه مواردی که یک بنیانگذار استارت آپ باید به آن توجه داشته باشد ، و تمام هزینه هایی که برای بلند کردن یک شرکت از روی زمین باید انجام شود ، پیشنهاد می کنم از خودمان بپرسیم که گرفتن کوچ به من چه کمکی می کند؟
من در چند سال گذشته با تعدادی استارتاپ کار کرده ام و بر اساس مشاهده من ، کافی نبودن مهارت رهبری ، ضعف در مدیریت و نداشتن ساختار مناسبی برای فرهنگ تیمی، جزء عوامل مهمی است که استارت آپ را از بین می برد. اینها همه مواردی است که کار با کوچ و کوفاندر کوچینگ را موثر می کند.
علاوه بر اینها ، در قرن بیست و یکم انتظار نداریم که نخبه ترین ورزشکاران جهان بتوانند بدون مربی در زمین یا میدان رقابت حضور پیدا کنند ، بنابراین چرا انتظار داریم بنیانگذاران بدون توان تصمیم گیری عالی در کنار یک کوچ اتفاق می افتد، بتوانند شرکت های جالب ، پرسود و پایدار را خلق و توسعه دهند.
به همین دلیل است که هر روز استارت آپ های بیشتری برای حضوری موثرتر در بین رقبا از کوچ ها کمک می گیرند.
در اینجا به پنج دلیل که نشان می دهد چرا استارت آپ ها در مراحل اولیه و بعدی خود به یک کوچ نیاز دارند ، می پردازیم :
1- بهینه سازی عملکرد شما به عنوان بنیانگذار مستقیماً بر روی عملکرد استارتاپ شما تأثیر می گذارد .
وقتی در بهترین حالت خود باشید ، در تمام جنبه های زندگی خود عملکرد خوبی خواهید داشت . این یعنی – ذهن ، بدن ، روح. هر آنچه شما با خود به محل کار می آورید – هر روز و هر روز – اهمیت دارد و اگر یک سرمایه گذار (یا چند سرمایه گذار) برای رشد شرکت شما به شما پول داده می پردازند ، چگونه می توانید تمام تلاش خود را ، برای اطمینان از اینکه عملکرد شرکت در سطح بهینه قرار دارد ، انجام دهید ، اگر خود شما در حد مطلوب و بهینه خود نباشید ؟
اگر به هر دلیل نمی خوابید ، دچار استرس بیش از حد هستید ، یا خیلی بیمار می شوید و به طور کلی از خود مراقبت نمی کنید ، این برای شرکت (یا سرمایه گذاران شما) خوب نیست.
بهینه سازی عملکرد شما نیاز به اولویت بندی مراقبت از خود و متعهد شدن به عادت های مثبت و سالم دارد. یک کوچ نه از طریق برنامه ریزی بلکه از طریق کمک به کسب آگاهی های جدید به شما برای بهترین برنامه ریزی ، همراه خواهد شد تا یک برنامه عملکرد خوب داشته باشید .
2- مسیر دو طرفه یادگیری: شما در حال رشد دادن یک شرکت هستید ، اما خودتان هم در حال رشد هستید .
هیچ جای شکی نیست که ، شما در حال تلاش برای جمع آوری سرمایه ، ایجاد تیم ، پیدا کردن فضای اداری ، ایده آل کردن محصول خود ، رشد درآمد و غیره هستید. هیچ کس مدیر عامل به دنیا نیامده است . تبدیل شدن به یک مدیر خوب به طور کلی ، نیاز به یک نوع طرز فکر رشد و تعهد به رشد فردی دارد. به یاد داشته باشید: شما نمی توانید شرکتی را فراتر از آنچه خود هستید ، ببرید.
توسعه و اجرای اهداف مشخص برای رشد شرکت و کسب و کار و همچنین اهدافی برای رشد فردی اصلا کار ساده ای نیست. داشتن کوفاندر کوچ به عنوان یک همراه می تواند انجام این ماموریت و وظیفه دشوار را راحتتر نماید .
3- علم
سیستم لیمبیک مغز شما در بخش عقبی مغز قرار دارد ، که همیشه با شما بوده است ( این سیستم کنترل پرواز یا جنگ را به دست گرفته است ).
این بخشی از مغز است که استرس ، احساسات ، رفتار و انگیزه شما را کنترل می کند. و می توان آن را آموزش داد (بله ، این سیستم مغزی آموزش پذیر است ). سیستم لیمبیک از طریق بازخورد ، تمرین و انگیزه بیرونی ، بهترین چیزها را می آموزد.
کوچینگ دقیقاً همین موارد را ارائه می دهد: بازخورد های سازنده (به صورت سازنده که موجب ایجاد آگاهی و انگیزه می شود) ، ابزارها و چارچوبهای عملی و انگیزه ( به نحوی که ممکن است در جعبه ابزار توسعه فردی خود نداشته باشید و نتوانید به تنهایی ایجاد کنید).
شما با داشتن یک کوفاندر کوچ می توانید یک برنامه توسعه عملی را برای تبدیل شدن به یک مدیر بهتر ، داشته باشید .
4- انسان بهتر – رهبر بهتر
این شعار به سالهای بسیار دور بر می گردد . به سقراط ، که گفت : “خود را بشناسید.”
بسیاری از رهبران مدرن ، مانند وارن بنیس ، معتقدند که شناختن خود اولین قانون برای مدیریت مؤثر است . با ایجاد درک عمیق و آگاهی از خود و متعهد بودن به توسعه مداوم فردی به عنوان یک فرد ، شما هم زمان به مدیر بهتری تبدیل خواهید شد .
خود سازی امری سخت و توام با نقص است و در هنگام اداره یک شرکت و در هنگام مواجهه با انبوه ابهامات و دشواری ها می تواند به راحتی کنار گذاشته شود .
یک کوفاندر کوچ می تواند شما را در پیمودن یک مسیر ارزیابی کرده و سوالات و تمرین هایی را ارائه دهد که به کشف نقاط قوت ، ضعف ، انگیزه ، محدود کردن اعتقادات ، ترس و غیره کمک می کند.
5- محصول در مقابل شرکت
در حالیکه ممکن است شما یک مهندس یا مغز متفکر تولید باشید که در روزهای ابتدایی با تیم کوچکی موفق شده است تا در ارائه MVP و گسترش و تکامل آن عملکرد خوبی داشته باشد ، توسعه یک تیم و شرکت ، اقدامات کاملا متفاوتی هستند .
یک کوفاندر کوچ می تواند به شما در حل مشکلات کمک کرده و موقعیت های مختلف را با پرسیدن سوالات با کیفیت شفاف سازد . او همچنین می تواند به شما در شناسایی و اجرای تغییرات لازم در رفتارها یا مهارتهایتان کمک کند.
سرانجام ، اگر به دلیل قانع کننده تری نیاز دارید ، Google پروژه Project Oxygen را اجرا کرده است تا بفهمد موفق ترین مدیران گوگل چه کارهایی را به خوبی انجام می دهند . مشخص شد که کوچ خوب بودن در بین هشت مهارت عالی مدیران ، رتبه اول را دارد .
بنابراین ، با داشتن یک کوفاندر کوچ ، خود شما نیز با فرآیند کوچینگ آشنا شده و تبدیل به یک کوچ برای تیم خود خواهید شد و این قدرت را خواهید داشت که مدیریت مدرن را برای تیم خود داشته باشید . یاد می گیرید که یک مدیر بزرگ باشید و سپس این مهارت را به دیگران منتقل کنید.
مقاله های دیگر در رابطه با کوفاندر کوچینگ :